Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa. Näin lauletaan maasta nimeltä Suomi. Näin vaalipäivän aattona pitää miettiä, onko Suomi satumaa. Mielestäni koko politiikka Suomessa on mennyt varsinaiseksi satuiluksi. Oman edun tavoitteluksi.

Monissä puolueissa on kyllä kykyjä, mutta valitettavasti puoluekoneisto jyrää nämä kyvyt pois. Itse kuitenkin haluan äänestää näissä vaaleissa kykyä. Ihmistä. Monilla puolueilla on suuria agendoja. On idealisteja. Ajattelijoita. Sitten on pyrkyreitä ja vallanhaluisia oman edun tavoittelijoita.

Kokoomus ajaa Satumaata sotaan. Ajaa kaikkein vähäosaismmat ja köyhimmät loukkuun. Keskustapuolueen arvot ovat kaukana omastani. Tosin puolueessa on muutamia hyviä nimiäkin. Perussuomalaiset ovat oma lukunsa. Olen äänestänyt Perussuomalaisia. Ihan uusien tuulien ja muutosten takia. Persut on hyvin pitkälle duunaripuolue, joilla on myös minulle tärkeitä ideologioita. On myös paljon roskaa. Maahanmuuttopolitiikka on hyvin tärkeää ja olen monissa asioissa Persujen kanalla. Tosin en ihan kaikkea pysty hyväksymään. Ei minun tarvitsekaan. Demarit oli aikoinaan työväen puolue. Sitä se ei ole enään. Demarit ovat myyneet sielunsa rahanmahdille. Rkp on elitistinen. Pienen rikkaan Ruotsalaiseliitin äänitorvi. Ihmettelen suuresti miksi Saamelaisehdokkaat ovat lähteneet vaalilistoille juuri Rkp.n kanssa. Se on mielestäni hyvin ristiriidassa Saamelaisasioiden kanssa. Toki muistakin puolueista löytyy Saamelaisia ehdokkaita.

 

Vasemmistoliitolla on paljon hyviä arvomaailmaan ja ihmisyyteen liittyviä kysymyksiä. Tosin paljon myös sellaista ideoligiaa, joka ei ole tätä päivää. Oma ehdokkaani tulee kuitenkin tällä kertaa juuri Vasemmistoliitosta. Anni Utsjoelta valikoitui ehdokkaakseni. Juurikin sen raikkauden, oikeudenmukaisuuden ja minulle tärkeiden asioiden takia.

 

Vihreät on sitten ihan oma juttunsa. Pääkaupunkikeskeiset Vihreiden kannattajat sotivat monia näkemyksiäni vastaan. Syntyykö vihreä politiikka kalliossa asuvien hipstereitten ajatusmaailmassa. Ovatko koskaan tavanneet luontoa. Ovatko nähneet edes lehmää. Kalliolaisessa yksiössä on vaikea nähdä metsää. Järviä, jokia. Tosin Vireissä on varmasti myös asiantuntemusta ja oikeanlaista Vihreää aattetta. Ainakin oli joskus. Luonnonsuojelu on tärkeää, mutta luontoon pitäisi myös ensin tutustua. Avoimesti.

Kristillisdemokraatit ovat hyvin kaukana omasta arvomaailmastani. En oikeastaan voi edes tehdä heistä minkäänlaista analyysiä tai näkökulmaa. Juuri siksi, että näen vain silmissäni Päivi Räsäsen kieltämässä kaiken.

Miten sitten pienpuolueet. Onko heillä minkäänlaisia mahdollisuuksia saada ehdokasta läpi? Hansi Harjunharja olisi varmasti ihan varteenotettava yllättäjä Piraateista. On varsinkin nuorison mieleen. Jos yle haluaa käväistä Lapin Piraattien vaalivalvojaisissa. On se jonkinlainen ennuste siitä, että on muhimassa yllätys.

Muutos 2011. Hyvin pieni mahdollisuus saada kansallismielinen James Hirvisaari läpi, mutta mahdollisuus on pieni. En kuitenkaan usko siihen.

Eniten ihmettelen pienpuolueissa sitä kommunististen ryhmittymien määrää. Miksi pitää olla monta eri puoluevaihtoehtoa sille, kun kaikilla on kuitenkin suhteellisen samanlainen agenda. Miksi eivät yhdisty ja vahvista siten itseensä. Mielestäni kylläkin kommunismi on historiaa, mihin ei voi palata.

Ipu on sitten oma juttunsa. Mitä en noteeraa oikeastaan millään tavalla. en kylläkään ole tutustunut heidän ohjelmaansa, enkä osaa sitä arvioida.

 

Eniten toivon, että ihmiset käyvät äänestämässä. Miettivät sitä mikä on parasta Suomelle. Satumaalle. Toivoisin, että Suomi olisi Suomalaisille se satumaa. Samalla lailla kun se tuntuu olevan Somaleiden satumaa.

Rasisti en ole. Rasistia minusta ei saa. Yritän ajatella asioita realistisesti, vaikka olen yhdenlainen anarkisti itsekin.

Satumaa tarvitsee uskottavaa ja rehellistä politiikkaa. Sellaista mikä ajaa Suomen kansan asiaa. Kansa puhuu huomenna ja sitten taas pulinat pois. Kannattaa muistaa, että ehdokkaasi ajaa sinun asioita seuraavat 4 vuotta.

 

Ainoa asia mitä todella toivon näissä vaaleissa. Ettei kansa tee sitä samaa virhettä minkä teki 4 vuotta sitten. Ei kapitalistiselle yhteiskunnalle. Ei natolle. Myöskään ei eu.lle.

Moni on kanssani eri mieltä ja saa ollakin. Hyväksytään kuitenkin toisemme. Rakkaus mukana elämään. Satumaa on mahdollista säilyttää. Vain äänestämällä voi siihen vaikuttaa.